W taki właśnie sposób postanowiłam uczcić urodziny mojego bloga. Nie tort nie ciasto lecz pyszne danie inspirowane kuchnią meksykańską. Zrobiłam je w wersji przystosowanej do naszego podniebienia. Jest na tyle pikantne by móc swobodnie je przełknąć bez wypalania gardła. Wszystkie składniki są ogólnie dostępne w sklepach, więc na pewno nie będziecie mieć problemu z ich kupieniem.
- mięso z kurczaka czyli pokrojone piersi i mięso z udek ( waga kurczaka 1,60 kg )
- 20 dag fasoli Kidney
- 3 kolby kukurydzy
- 2 strąki czerwonej papryki
- strąk zielonej papryki
- 2 duże cebule
- papryczka jalapeno lub chilli
- 2 puszki pomidorów bez skórki
- sól
- pieprz
- szczypta przyprawy chili
- szczypta przyprawy comino
- szczypta cynamonu
- łyżka wędzonej papryki
- 1\2 łyżeczki oregano
- odrobina octu winnego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz